Razgovor sa Romima iz Paraga

Razgovor sa Romima iz Paraga – Veljko Kajtazi

Noć Muzeja u Dugom Selu
30. siječnja 2015.
Prijem kod Veleposlanika Japana
4. veljače 2015.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi, primio je danas delegaciju predstavnika romske zajednice iz Paraga.

U delegaciji iz Paraga, bili su predstavnici nogomentnog kluba “Parag” i predstavnici KUD-a “ČRNE STRELE” iz Paraga.

Teška financijske situacija dovela je nogometne amatere iz NK “PARAG” na ivicu egzistencije. Već dulje vrijeme teško iznalaze neophodna sredstva za namirenje obveza koje imaju za igranje nogometnih utakmica, sportska oprema je stara, nema se niti za nogometne lopte.

NK “PARAG” uspješno igra u ligi 3. županijske regije te u svojem pogonu okuplja predstavnike romske n/m iz Paraga. Novčana sredstava koje prima iz općinskih donacija, nedovoljna su za putovanje i plaćanje nogometnog igrališta na kojima se igraju utakmice.

U razgovoru sa predstavnicima KUD-a “ČRNE STRELE” bilo je riječi o 20 godina postojanja ovog KUD-a, a današnja situacija je tako teška da je KUD ostao i bez narodnih nošnji, instrumenata i osnovnih uvjeta za rad. Na žalost KUD se do sada nije javljao na natječaje niti je primao financijsku pomoć za svoj rad.

Tema razgovora bila je i teška situacija u naselju Parag koje je već dulje vrijeme “zarobljeno” nelegalnim skladištenjem otpada. Ovaj otpad predstavlja veliki problem jer ga nelegalno koriste i na njega otpad odlažu i kamionima iz cijele županije. Nekoliko puta je problem otpada pokretan, ali se trenutno čeka suglasnost svih odgovornih koji su uključeni u posao oko zbrinjavanja i saniranja, ali riješenje još nije dogovoreno.

U razgovoru je bilo riječi i o problemima struje u Orehovci, te o problemima na koje nailaze pirpadnici romske n/m pri stažiranju i odrađivanju prakse nakon završene škole.

Saborski zastupnik pažljivo je saslušao sve primjedbe te je pokrenuo postupak njihovog rješavanja.

Comments are closed.