Sastanak sa predsjednicima i predstavnicima VRNM

Sastanak sa predsjednicima i predstavnicima VRNM – Veljko Kajtazi

Romsko naselje u Karlovecu Ludbreškom
5. ožujka 2015.
Sastanak sa delegacijom iz Orehovice i Kuršanca
14. ožujka 2015.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi, organizirao je sastanak sa Predsjednicima i Predstavnicim VRNM županija.

Na ovaj sastanak, pozvani su svi predstavnici županija, te predsjednik VRNM Grada Zagreba, a cilj susreta bio je dogovor o obilježavanju Svjetskog Dana Roma koji se obilježava 08.04.

Na sastanak su se odazvali gospodin Branko Petrović, predsjednik VRNM Osječko – baranjske županije, gospodin Franjo Horvat, predstavnik VRNM Koprivničko – križevačke županije te gospodin Stanoja Nikolić, predsjednik VRNM Sisačko – moslavačke županije.

Svoje izostanke sa ovog sastanka, iz raznih razloga, opravdali su gospodin Nedžad Bajrami, predsjednik VRNM Istarske županije, gospodin Željko Balog, predsjednik VRNM Međimurske županije te gospodin Seljman Gušani, predstavnik VRNM Vukovarsko – srijemske županije.

Ovogodišnje centralno obilježavanje Svjetskog Dana Roma u zajedničkoj organizaciji Vijeća Romske Nacionalne manjine Republike Hrvatske i saborskog zastupnika Veljka Kajtazija održati će se dana 08.04.2015. godine te će se za pokroviteljstvo nad obilježavanjem ovog Romskog praznika pozvati Hrvatski Sabor i Savjet za nacionalne manjine, a u tu svrhu uputiti će se poziv gospodinu Josipu Leki, predsjedniku Hrvatskog Sabora i gospodinu Aleksandru Tolnaueru, predsjedniku Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Za okvirni početak svečane sjednice predloženo je 12:00 sati, obzirom da će se događaj obilježavati u Saboru RH potrebno je obratiti pozornost da se pripreme osobne iskaznice i spiskovi sudionika kako bi se ulazak u Sabor RH odvijao što brže. Dogovoreno je također da se prema matičnim županijama izađe sa molbom sufinanciranja prijevoza, a također je dogovoreno da se iz svake županije osigura minimalno 10 ljudi koji će sudjelovati na ovom obilježavanju.

Organizaciju pozivanja te izradu pozivnica, kontakte sa gostima i uzvanicima, izradu i plan događanja pripremiti će ured saborskog zastupnika, a krajni rok za dostavu poziva je 20.03.2015. godine.

Na kraju sastanka, saborski zastupnik pozvao je prisutne da se još aktivnije uključe u procese koji su bitni za romsku zajednicu kako se dosadašnji rezultati i postignuća ne bi umanjili i zanemarili. Zahvalio im je što su uspjeli pronaći vremena i doći na ovaj sastanak u Zagreb te zajedno dogovarati način obilježavanja Svjetskog dana Roma.

 

 

Comments are closed.