Susret sa veleposlanikom Albanije Nj.e. gospodinom Ilirom Melom

Susret sa veleposlanikom Albanije Nj.e. gospodinom Ilirom Melom – Veljko Kajtazi

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
24. rujna 2015.
Susret sa veleposlanicom Bugarske Nj.e. gospođom Tanyom Dimitrovom
24. rujna 2015.

slika 1Saborski zastupnik Veljko Kajtazi danas se po prvi put sastao s novim albanskim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj gospodinom Ilirom Melom. Ovaj srdačan susret zastupnik Kajtazi je iskoristio kako bi veleposlanika upoznao sa svojim aktualnim aktivnostima, a posebno sa inicijativom za priznavanje Svjetskog dana romskog jezika od strane UNESCO-a.

Albanski veleposlanik iskazao je podršku ovoj inicijativi i potvrdio da će Albanija preko svojih predstavnika u izvršnom odboru UNESCO-a podržati ovo inicijativu, kao da u tome zastupnik ima podršku službene Tirane.

Na samom kraju, uz napomenu da Republika Hrvatska i Albanija imaju jako dobre odnose, naglasili su potrebu i želju da ta suradnja bude još bolja, kao i nadu da će međuparlamentarna suradnja dvije države biti još kvalitetnija.

Albanski veleposlanik je iskazao zanimanje za položaj romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, naglašavajući kako se i Albaniji aktivno radi na rješavanju romskih problema te upoznao zastupnika s aktivnostima koje poduzima Tirana kako bi se smanjio jaz između većinskog albanskog stanovnišva i Roma u Albaniji.

Albanski veleposlanik, poželio je saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju puno sreće i uspjeha u sljedećem saborskom mandatu.

 

Comments are closed.