Predavanje na Zdravstvenom velučilištu

Predavanje na Zdravstvenom velučilištu – Veljko Kajtazi

Posjet Paragu
19. studenoga 2015.
Poziv: Radni sastanak 18. studenog 2015.
23. studenoga 2015.

Saborski zasupnik Veljko Kajtazi održao je četvrtak 19. studenog  predavanje na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu o Položaju i pravima Romske manjine u Hrvatskoj pred prepunim auditorijem studenata 2. godine sanitarnog inženjerstva kao gost na kolegiju Javno zdravstvo. Osim zanimljivog predavanja obogađenog brojnim primjerima javnozdravstvenih problema s kojima se svakodnevno susređu pripadnici Roma u svojim naseljima i društvu, studentima je saborski zastupnik gospodin Kajtazi osobno svjedočio o važnosti ustrajanju u stjecanju visokog obrazovnog statusa i promjenama koje donosi obrazovanje u život cjelokupne zajednice.

Ovom prilikom je dekan Zdravstvenog veleučilišta gospodin Racz saborskom zastupniku Kajtaziju uročio priznanje “značka Zdravstvenog veleučilišta” koja se dodjeljuje diplomantima Veleučilista i počasnim članovima i prijateljima Veleučilišta kao trajni simbol povezanosti između zaslužnika i ove visokoškolske ustanove.

Značka je rad akademske slikarice Ljerke Njers i predstavlja originalna vrata na ulazu u zgradu Veleučilišta koja su jedini originalni dio sacuvan iz 19. stolijeća od kada datira zgrada. Upravo simbol trajno otvorenih vrata znači poziv na trajnu i plodonosnu suradnju na cjeloživotnom promicanju vrijednosti koje Veleučilište njeguje.

Comments are closed.