Ručak s indijskim veleposlanikom

Ručak s indijskim veleposlanikom – Veljko Kajtazi

Susret s direktorom Elektre Zagreb
15. ožujka 2016.
Veljko Kajtazi – 10 03 2016 – 1. dio, 2. sjednica, 8. saziv
16. ožujka 2016.

Na inicijativu indijskog veleposlanika u Zagrebu Nj. E. g. Sandeepa Kumara organizirano je ugodno druženje s delegacijom predstavnika romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj u njegovoj zagrebačkoj rezidenciji.

Sastanku su pored zastupnika Veljka Kajtazija prisustvovali romski predstavnici Saveza Roma u RH “KALI SARA” Suzana Krčmar i Zumra Pažin, predsjednik VRNM Koprivničko-križevačke županije Franjo Horvat, član VRNM Međimurske županije Matjaš Oršoš, predsjednik VRNM Primorsko-goranske županije Sadik Krasnić te njegov suradnik Džani Avdo, predsjednik VRNM Istarske županije Nedžat Bajrami te predsjednik romske udruge Novi put iz Siska Ismet Salihi.

Na vrlo ugodnom druženju veleposanik Kumar istaknuo je interes Republike Indije za suradnju s romskom zajednicom u svijetu te istaknuo kako je Indija, ali i njegova rezidencija, dom romskog naroda u kojem su uvijek dobrodošli.

Predstavnici zajednice su upoznali veleposlanika s problemima s kojima se susreću, a veleposlanik je iskazao interes da posjeti njihove zajednice što će u suradnji sa saborskim zastupnikom Kajtazijem biti realizirano u skorije vrijeme.

Saborski zastupnik Kajtazi će u ovom mandatu još jednom biti član međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskog sabora s Republikom Indijom te će zajedno s veleposlanikom Kumarom poticati suradnju naše dvije prijateljske zemlje.

Comments are closed.