Susret s v.d. glavnoga ravnatelja HRT-a Sinišom Kovačićem

Susret s v.d. glavnoga ravnatelja HRT-a Sinišom Kovačićem – Veljko Kajtazi

Posjet naselju Homutno
12. svibnja 2016.
13 05 2016 – Stanka: Neprovođenje Nacionalne strategije i problem stipendija
17. svibnja 2016.

13151955_1815877551973492_7641472784362011952_n

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi susreo se u petak, 12. svibnja 2016. g. s v.d. glavnoga ravnatelja HRT-a Sinišom Kovačićem.

Središnja tema sastanka bila je posljednji zaključci Programskog vijeća HRT-a u kojima se, između ostalog navodi: „da se programi namijenjeni informiranju pripadnika nacionalnih manjina trebaju više integrirati u redoviti program te da HRT treba povećati ulogu u promicanju ravnopravnosti manjina i njihova suživota s većinskim narodom te očuvanja njihovog suživota s većinskim narodom te očuvanju njihovog kulturnog identiteta“.

Saborski zastupnik Kajtazi izrazio je želju da se trenutno stanje promijeni te da se programi namijenjeni informiranju nacionalnih manjina usmjere i prema većinskom stanovništvu kako bi svi građani dobili priliku saznati više o tradicionalnim manjinama s kojima dijele životni prostor, posebno imajući u vidu da nacionalne manjine znaju puno više o većinskom stanovništvu nego što većinsko stanovništvo zna o manjinskom. U tom smislu naglasio je i potrebu većeg fokusa javnog servisa na priznate, nacionalne, praznike romske nacionalne manjine, a posebno na nadolazeće obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve Holokausta / Samudaripena.

V.d. glavnoga ravnatelja Kovačić složio se s prijedlozima te istaknuo kako je i zakonska obaveza HRT-a da djeluje u tom smjeru te istaknuo da za takav iskorak ne postoje stvarne prepreke.

U nedjelju 15. svibnja Hrvatska radiotelevizija slavi veliku obljetnicu, 90. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV).

Comments are closed.