Dogovorena suradnja na premijeri filmova između saborskog zastupnika V. Kajtazija, Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” i autora Jakova Sedlara

Dogovorena suradnja na premijeri filmova između saborskog zastupnika V. Kajtazija, Saveza Roma u Republici Hrvatskoj "KALI SARA" i autora Jakova Sedlara – Veljko Kajtazi

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi razgovarao s v.d. glavnog ravnatelja HRT-a g. Blagom Markotom
10. siječnja 2017.
Obavijest i izješće o primljenim donacijama za 2016. g.
12. siječnja 2017.

Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” – Saborski zastupnik Veljko Kajtazi susreo se u ponedjeljak, 9. prosinca 2017 g. s filmskim redateljem i producentom g. Jakovom Sedlarom.

Razgovarali su o njegova dva nova filma (“Anne Frank nekad i sad” i “Pravednica Romkinja”) te dogovorili zajedničku suradnju na zagrebačkoj premijeri istih koja će biti održana u srijedu, 25. siječnja 2017. g. u Branimir centru u Zagrebu s početkom u 18:00 sati.

“Pravdenica Romkinja” 35-minutni je dokumentarac koji govori o Hajriji Imeri Mihaljić, jedinoj Romkinji koja je dobila najviše izraelsko priznanje “Pravdenik među narodima” jer je spasila židovsku djevojčicu Ester Levy iz Kosovske Mitrovice za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Na premijerama će nam se pridružiti i Ester koja će zbog premijere u Zagreb doputovati iz Tel Aviva.

Comments are closed.