Zastupnik Kajtazi sudjelovao na 2. Romskoj konferenciji starješina i 3. Svjetskom romskom festivalu kulture

Zastupnik Kajtazi sudjelovao na 2. Romskoj konferenciji starješina i 3. Svjetskom romskom festivalu kulture – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi se u Ministarstvu graditeljstva sastao s glavnim savjetnikom ministra g. T. Stojakom
17. listopada 2017.
Zastupnik Kajtazi prisustovao obilježavanju 50. godina Karate kluba Tempo
22. listopada 2017.

Foto: Emir Grbić

19. i 20. listopada 2017. g. – Saborski zastupnik Veljko Kajtazi sudjelovao je na 2. Romskoj konferenciji starješina i 3. Svjetskom romskom festivalu kulture u Latviji. Delegaciju iz Republike Hrvatske predstavljali su zastupnik Veljko Kajtazi i predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” Suzana Krčmar.

Prvi dan konferencije otvorile su prezentacije o Samudaripenu Stanislawa Stankiewitza (Poljska), Marcela Courthiadea (Francuska), Veljka Kajtazija (Hrvatska), Santina Spinellija (Italija) i drugih, a izložene su i informacije o stradanju latvijskih Roma čija je povijest u Latviji stara oko 500 godina.

Drugi dan konferencije romski predstavnici predstavili su kratke izvještaje o stanju u državama iz kojih dolaze, a skupu su podršku dali između ostalih i predstavnici Ministarstva kulture Latvije i pučki pravobranitelj g. Juris Jansons kojima su uručena i prigodna priznanja za doprinos radu IRU-a.

Uz Romsku konferenciju starješina prisutni su imali priliku prisustovati Međunarodnom romskom festivalu kulture na kojem su se mogli čuti glazbeni stilovi i trendovi koji su utjecali na romsku glazbu – od popa, modernih klasika, romansi, jazza i ostalih žanrova koji su publici prikazali bogatstvo romske kulture 21. stoljeća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *