VIDEO – Promocija publikacije “KALI SARA – Prvih deset godina”

VIDEO - Promocija publikacije "KALI SARA - Prvih deset godina" – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi na maturalnoj svečanosti Islamske gimnazije dr. Ahmed Smajlović
12. svibnja 2018.
Zastupnik Kajtazi na promociji publikacije “KALI SARA – Prvih deset godina”
14. svibnja 2018.

14. svibanj 2018. godine

Knjiga ‘KALI SARA – prvih deset godina’ koja obrađuje rad istoimene romske udruge, a danas saveza, predstavljena je u knjižnici Bogdan Ogrizović u Zagrebu.

O desetogodišnjem radu Savez Roma u RH “KALI SARA” kao organizacije civilnoga društva govorio je saborski zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi te podsjetio na pothvate organizacije koji su se očitovali u poticajima i provedbi brojnih projekata.

Uspjeli smo, istaknuo je Kajtazi, zajednički obilježavati romske nacionalne praznike. To su ponajprije, naglasio je, Svjetski dan Roma pa Svjetski dana romskog jezika te Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve genocida. Tiskali smo Romsko-hrvatski rječnik i pokrenuli diplomski studij romskog jezika i romske kulture i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, napomenuo je dodavši da su uredili i spomen područje romskog groblja Uštica. Bavili smo se i aktivnostima u zaštiti i ostvarenju socijalnih, zdravstvenih i drugih prava Roma, naglasio je Kajtazi podsjetivši i da su pokrenuli časopis i portala Phralipen.

Suradnica Kali sare Maja Grubišić istaknula je kako je Savez Roma u Republici Hrvatskoj Kali sara proširio djelovanje te postao nacionalna koordinacija gotovo svih aktivnih romskih udruga i romskih predstavnika okupljenih u Vijećima romske nacionalne manjine koja nastavlja svoj rad s ciljem ostvarenja suživota Roma u Republici Hrvatskoj.

Predstavljanju su, između ostalih, nazočili saborski zastupnici nacionalnih manjina i zastupnik HDZ-a Davor Ivo Stier te predsjednik Skupštine grada Zagreba Andrija Mikulić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *