Novo sportsko igralište u Capraškim Poljanama

Novo sportsko igralište u Capraškim Poljanama – Veljko Kajtazi

VIDEO – Obilježavanje Svjetskog dana romskog jezika u Makedoniji
9. studenoga 2018.
Saborski zastupnik Kajtazi na dočeku karatista Ivana Kvesića, osvajača zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u Madridu u poluteškoj kategoriji
12. studenoga 2018.

Foto: sisak.hr

12. studeni 2018. godine –  U Capraškim Poljanama izgrađeno je novo sportsko igralište, koje su danas obišli gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik Marko Krička, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, pomoćnica ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Bahrija Sejfić, predsjednica Savez Roma u RH “KALI SARA” Suzana Krčmar te pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, a na igralištu su ih dočekali predstavnici romske zajednice Stanoje Nikolić i Ranko Nikolić te brojni stanovnici Capraških Poljana.

Igralište je dimenzija 44 x 22 metra i na njemu se može igrati mali nogomet, košarka i rukomet, izgradnja je koštala 500.000,00 kn s PDV-om, a u jednakim omjerima su ga financirali Grad Sisak i Savez Roma Kali Sara.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi zahvalio se gradonačelnici Kristini Ikić Baniček te naglasio kako je novo igralište rezultat dobre suradnje s lokalnim vlastima. Igralište u Capraškim Poljanama je prvo takvo igralište u Hrvatskoj u sklopu romskog naselja.

– U Sisku želimo napredovati na svim područjima, pa tako i u Capraškim Poljanama. Prepoznajemo potrebe zajednice, pa smo za romsku djecu organizirali i program predškole koji se provodi u dječjim vrtićima i prijevoz autobusom. Nadam se da će novo igralište potaknuti korisnike i na druge aktivnosti, poput osnivanja sportskih udruga, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Zadovoljstvo uspješnom suradnjom sa saborskim zastupnikom i lokalnim vlastima istaknuli su i predstavnici romske zajednice, koji su naglasili kako će novo igralište omogućiti djeci u Capraškim Poljanama, kojih je oko 500, da sadržajnije provode slobodno vrijeme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *