Najavljujemo obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu / Samudaripen 02. kolovoza 2022. godine

Najavljujemo obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu / Samudaripen 02. kolovoza 2022. godine – Veljko Kajtazi

Program konferencije “Romi kao indijska dijaspora – neraskidive veze”
24. ožujka 2022.

Savez Roma u Republici Hrvatskoj „KALI SARA“ u suradnji sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem kao predsjednikom Organizacijskog odbora i Vijećima romske nacionalne manjine i ove godine obilježava 02. kolovoz, Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu/ Samudaripen.

Komemoracija za romske žrtve genocida održava se već jedanaestu godinu za redom te predstavlja važan događaj za romsku zajednicu na međunarodnoj razini, a po posjećenosti je ujedno i najveće godišnje okupljanje Roma na području Republike Hrvatske. U komemoraciji sudjeluju brojni visoki predstavnici državne i lokalne vlasti, predstavnici diplomatskog zbora te brojnih institucija, a svake godine počast žrtvama odaju i brojni gosti iz inozemstva.

Koristimo ovu priliku da najavimo svečanu komemoraciju koja će se održati na romskom groblju u Uštici u blizini Jasenovca, u utorak 02. kolovoza 2022., u prijepodnevnim satima.

I ove godine u komemoraciju je uključen Romski memorijalni centar Uštica, u sklopu kojeg se od prošle godine gradi „Zid boli“, jedinstveni spomenik svim romskim žrtvama genocida.

Svečana komemoracija završiti će već tradicionalnim zajedničkim druženjem u obližnjoj Novskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *