Međunarodna konferencija Roma Housing in Europe – Slovenija

Međunarodna konferencija Roma Housing in Europe - Slovenija – Veljko Kajtazi

Posjet Odbora za prava zena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta
19. rujna 2013.
Susret sa Rusinskom n/m
21. rujna 2013.

Na poziv Udruge Romano Kher iz Murske Sobote u Sloveniji saborski zastupnik Veljko Kajzati, sudjelovao je na međunarodnoj konferenciji o stanovanju Roma u Evropi.

Uz sudjelovanje predstavnika iz Europske unije i zemalja okruženja, konferencija je imala za cilj pokazati rješenja koje su pojedine zemlje učinile na planu poboljšanja stanovanja Roma u zemljama Europe.

Na ovoj konferenciji g. Kajtazi iznio je situaciju u Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na upravo završen posao oko legalizacije romskih objekata i naselja u Hrvatskoj. Konferencija je ukazala na mnoge mogućnosti koje će se sigurno pokrenuti i unutar Hrvatske, a tiču se rješenja legalizacije objekata.

Gospodin Kajtazi, susreo se sa gđa. Tamarom Vonta, voditeljem Ureda za narodnost Republike Slovenije i ma mag. Dejanom Žiodanom, ministrom za poljoprivredu i okoliš, g. Denisom Hubertom iz Strasbura, predstavnikom Europske alianse za uključenje Roma. Posebno ga je dojmila prezentacije gđe. Ane Nuše Somrak, zamjenice gradonačelnika Krškog te gđe. Aleksandre Castro iz Portugala o načinima rješavanja legalizacije i problema romskih naselja u ovim zemljama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *