Susret sa potpredsjednikom Vlade RH i predsjednikom Povjerenstva za praćenje Nacionalnog programa za Rome g. Nevenom Mimicom

Susret sa potpredsjednikom Vlade RH i predsjednikom Povjerenstva za praćenje Nacionalnog programa za Rome g. Nevenom Mimicom – Veljko Kajtazi

Posjet Ministarstvu Unutarnjih Poslova
5. listopada 2012.
Deložacija romske obitelji u Vodnjanu
12. listopada 2012.

Zbog sve kompliciranije situacije u gradu Vodnjanu, gdje zbog niza propusta koji već više godina nisu riješeni, prijeti deložacija više obitelji koje stanuju u stanovima, a koji su u vlasništvu Grada Vodnjana, danas smo se susreli sa potpredsjednikom Vlade RH i predsjednikom Odbora za Predsjedanje RH Desetljećem za uključivanje Roma 2005. – 2015. gospodinom Nevenom Mimicom.

Uz saborskog zastupnik gospodin Veljka Kajtazija,potpredsjednik Vlade je primio predstavnike Roma iz Vodnjana, g. Ibrahima Punuškovića, g. Hadža Redžepija, g. Muhameda Hazretija i g. Skendera Ademija.

Gospodin Veljko Kajtazi je gospodina Mimicu upoznao sa svim što je on i njegov Ured poduzeli u posljednih 8 mjeseci na rješavanju ovog problema, te ukazao kako posebno boli činjenica da već dvije godine postoji prijedlog rješenja problema, a nitko po njemu nije do sada ništa učinio.

Predstavnici Roma iz Vodnjana predali su gospodinu Mimici kompletna dokumentaciju slučaja Vodnjan i upoznali ga sa problemima koji ih muče.

Gospodin Mimica je izrazio podršku Romima i obećao da će se uključiti u rješavanje njihovog problema.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *